Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Καντινα ΛΑ ΓΚΡΕΚΑ

Στην εξωτική βιομηχανική περιοχή της Σίνδου θα μεταφερθούμε και σήμερα φιλοθεάμων κοινό του βρώμικου. Επιμένουμε για ακόμα μια φορά στην περιοχή αυτή, γιατί πρώτων πολύς κόσμος εργάζεται εκεί και μπορεί να μην ξέρει και δεύτερον βρίσκομαι αρκετά συχνά εκεί λόγω εργασίας. Πάμε λοιπόν στην Καντίνα ΛΑ ΓΚΡΕΚΑ. Βρίσκεται στην είσοδο της Α Σίνδου στο δρόμο που ντουγρού σε οδηγεί στην Αθηναϊκή Ζυθοποιεία.

Γλύφω το πάτωμα;
Όχι μόνο είναι πεντακάθαρα αλλά έχει και χημική τουαλέτα για τον οδοιπόρο. Και είναι σας πληροφορώ και αυτή καθαρή.
Size matters:
Μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα.
Τι τσιτσιρίζει στα κάρβουνα;
Μεγάλη ποικιλία. Απλώς αν γουστάρετε κοτόπουλο, όπως η αρχοντιά μου, θα πρέπει μάλλον να σας συμπαθήσει η κοπέλα που σερβίρει. Γιατί δεν έχει λέει πολύ και δε δίνει σε όλους. Και στις αλοιφές πάντως έχει σχεδόν από όλα.
Persil expreeeeesss
Περίμενα ίσως λίγο παραπάνω αλλά χαλάλι.
Στο βάθος κήπος

Προσέξτε. Και καρέκλες, και αναποδογυρισμένα ξύλινα "βαρελάκια" καλωδίων για να την αράξετε. Σερβίρει και σε λαδόκολα άμα γουστάρετε. Και γύρω γύρω ζελατίνα και για να μη βρέχεσαι και για να μη κρυώνεις.
Σαν της μάνας μου δεν είναι.
Χμμμμμ η προτηγανισμένη πατάτα είναι κάτι αρνητικό. Η αλήθεια είναι ότι όταν το έπιασα στα χέρια μου, μου φάνηκε πτωχό. Θεώρησα ότι η παίκτρια που σέρβιρε ήταν φειδωλή απέναντι μου. Όταν όμως δάγκωσα, το ζουμερό κοτόπουλο γέμισε το στόμα μου.
Φοβερό.
Από τα πιο καλοψημμένα που έχω φάει. Ζουμερό ρε παιδί μου φιλέτο όχι στεγνό. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Τα "Γυρίσματα" απέναντι από το Υπουργείο στην αρχή, πριν μεταφερθούν στο διπλανό μεγαλύτερο χώρο, είχαν τέτοιο φιλέτο. Όταν πήγαν στο χώρο πιο δίπλα και απέκτησαν το τουπέ του στιλ "Τι λες ρε φίλε; Που ξαναείδες πατάτες στη μερίδα γύρο;" απέκτησαν το φιλέτο κοτόπουλο που ήθελες ένα κουβά σως γιαουρτιού για να το φας. Επιστρέφοντας στη ΛΑ ΓΚΡΕΚΑ να πω ότι οι σκέψεις περί φειδωλής παίκτριας απομακρύνθηκαν αμέσως. Κατάλαβα ότι το σάντουιτς είχε την απαραίτητη δοσολογία από το κάθε υλικό. Ούτε πολύ κρέας όπως κάνουν πολλά γυράδικα, ούτε πολύ σως για να γκόσεις ούτε πολλές πατάτες για να επηρεάσουν το μάτι και τη γεύση. Πολύ καλό παιδιά. Πολύ καλό. Από τα πιο ολοκληρομένα που έχω φάει ποτέ.
Και από τιμές;
3,20 με Coca Cola.
Α!Να μια καντίνα!Πάμε;
Βεβαίως.
Ανεπυφίλακτα. Με σιγουριά. Και καλό μέρος για να αράξεις την αρίδα σου και εξυπηρέτηση και μαγεία στη γεύση. Να πας.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Καντίνα στο Πέρσικα

Σαν πας στον πηγαιμό για τη Χαλκιδική και ακριβώς πριν από τη στροφή για Θέρμη, Jumbo κλπ μπροστά στο ΠΕΡΣΙΚΑ υπάρχει μια καντίνα. Τουλάχιστο υπήρχε γιατί τώρα τελευταία δε τη βλέπω εκεί. Μάλλον δίκαια αλλά τέλος πάντων. ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ!!!Με καμία κυβέρνηση. Γιατί;
Θα καταλάβεις.

Γλύφω το πάτωμα;

Εδώ κρατάω μια επιφύλαξη. Με το σκεπτικό ότι ήταν σχετικά καθαρά. Η γυναίκα που ήταν μέσα κάνει μάλλον καλές προσπάθειες. Αλλά άλλο καλές προσπάθειες και άλλο καθαρά.
Size matters:
Είναι μεγαλύτερο των κανονικών αλλά αυτό το μόνο που προσφέρει είναι μεγαλύτερο μαρτύριο.
Τι τσιτσιρίζει στα κάρβουνα;
Προσέξτε: Ρωτούσα τον παίκτη μέσα ένα ένα τα κρέατα καταλήγοντας στο σουβλάκι και την πανσέτα. Δε μιλούσε απλώς σήκωνε το κεφάλι προς τα πάνω. Το ίδιο και στις αλοιφές. Δεν έχει ούτε για δείγμα. Ούτε καν τζατζίκι.
Persil expreeeeesss
Δε μπορώ να το πω. Περιμέναμε τρεις και σέρβιρε μόνο η γυναίκα που ήταν μέσα.
Στο βάθος κήπος
Στο όρθιο τη βγάζεις ή στο αυτοκίνητο.
Σαν της μάνας μου δεν είναι.
Ω Θεέ μου. Ήταν το χειρότερο πράγμα που έχω βάλει ποτέ στο στόμα μου. Παναγιά βοήθα ήταν. Το κρέας ήταν τόσο σκληρό και τόσο πικάντικο που την καταλάβαινες τη δουλειά. Όταν εν τέλει έφτανε στη γλώσσα σου ακόμα περισσότερο τότε καταλάβαινες τι γίνεται. Το κρέας παιδιά χωρίς δόση υπερβολής σκυλοβρωμούσε. Πραγματικά. Δεν πίστευα ότι μπορεί να υπάρχει τέτοιο πράγμα. Το δάγκωνα μόνο και μόνο για να πειστώ ότι όντως υπάρχει. Ήθελα να βάλω τα κλάμματα. Πρώτη φορά στη ζωή μου πέταξα ετοιματζίδικο φαγητό. Δεν το έχω κάνει ποτέ. Όσο χάλια και να ήταν.
Και από τιμές;
Δε σε νοιάζει! Δε θα πας!
Α!Να μια καντίνα!Πάμε;
Όχι προς Θεού. Όχι όχι όχι σε καμία περίπτωση. Το μόνο πράγμα που αξίζει αν το φάς αυτό το αηδιαστικό πράγμα είναι ότι ο τύπος πραγματικά παίρνει βραβείο για το βρώμικο....Γιατί είναι βρωμιάρης...

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Καντίνα ΣΙΔΕΝΟΡ

Φεύγοντας από τη ΣΙΔΕΝΟΡ (για όσους δε γνωρίζουν είναι στο δρόμο για Γιαννιτσά, Χαλκηδόνα και δε συμμαζεύεται) και καθότι πεινασμένος ρώτησα τον τύπο στην πύλη: "Είναι καλή η καντίνα έξω;" Και ο τύπος απάντησε χωρίς περισυλλογή: "Ούτε για καφέ φιλαράκι". Πόσο δίκιο είχε! Έπρεπε όμως να δοκιμάσω για να σας δώσω εμπεριστατωμένα την πραγματικότητα.

Γλύφω το πάτωμα;
Είναι σχετικά καθαρά. τρως από εκεί ρε παιδί μου αυτό θέλω να πω.
Size matters:
Ε, μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα αλλά όχι και κάτι συναρπαστικό.
Τι τσιτσιρίζει στα κάρβουνα;
Ούτε εδώ ξεφεύγουμε από τα τετριμμένα.
Persil expreeeeesss

Ένας ήμουν ούτως ή άλλως. Αυτοί ήταν δυο.
Στο βάθος κήπος

Τίποτα παιδιά. Και να θέλει να βάλει καμιά καρέκλα δεν έχει χώρο να το κάνει.
Σαν της μάνας μου δεν είναι.
Αρκεί να σας πω ότι το καλύτερο κομμάτι του σάντουιτς ήταν το ψωμάκι που ήταν όντως πολύ καλό. Α! Και η ντομάτα.
Και από τιμές;
Ούτε που θυμάμαι. Πήρα τα ρέστα ενώ είχα φάει την πρώτη δαγκωνιά και ήδη είχα πιστέψει ότι με κλέβουν.
Α!Να μια καντίνα!Πάμε;
Όχι παιδιά. Κατηγοριματικά όχι.